global_01 リズキーコラム

海外インターン受入3日目。【日本食のお味は??】

インターン受け入れ3日目。

本日、私は会社にいる事が少なかったのであまり
関わることが出来なかったのですが
少ない時間で月曜日の社内スピーチに向け特訓いたしました。

Diary for April 23, 2014

JAPANESE

私は私のインターンシップの三日目を開始することは非常に燃えています。
私は8時10分でオフィスビルに到着しました。
私は朝食のサンドイッチとお茶を買うために戻ってセブンイレブンのコンビニに行きました。
私は仕事をするために前を通る人々を見ました。
食べ終わり、私は会社に戻り、時計を見るとすでに8時40分だった、
職場には誰かが来ているような気配を感じました。

昨日、私のインターン担当はずっと会社に滞在しないと言っていました。
多分彼女は、どこかで会議や出張に行くのでしょう。それは彼女が来ている服で判りました。いつもより形式ばっていてきちんとした身なりでした。
上司も私が毎日KBB,I&D中の私の仕事の経験について話をする作業に取り組んでおくべきと述べました。それから私は、eラーニングシステムを介して日本語を勉強し続けています。私はまだひらがなを学習していき、そしてまた、私はインドネシアから持ってきた本を通して日本語文法を勉強しました。

そして私はオフィスに到着した後に思い出した一つのこと。私は私のマネージャーにpecelソースを持ってくるの忘れた。 Pecel醤油は、調味料、典型的なインドネシアの食品です。私のマネージャーは、コーヒーショップで私を処理したとき、昨日、私は彼がしようとするのはpecel醤油をもたらすだろうと述べた。私は自分の物忘れをお詫びしなければなりません。

私のマネージャーはまた、4月には、日本で最も忙しい月であると述べた。 4月の初めには、学校に行くために最初の月であることから、最初の月は大学に行くために。ほぼすべての学校活動、雇用と事業は4月に始まった。 12月、日本は、人々は多くの活動を行うことはできませんになり、冬を経験したので、そのため。

今日は私のマネージャーで昼食に再処理した。私は非常に満足していたが、昨日から、彼は喫茶店に私を扱わないためマネージャに恥ずかしがり屋な感じがある。私はうどんと天ぷらを注文しました。その後、私のマネージャーは、蕎麦や寿司を注文した。日本の食べ物はとてもおいしいですし、私は私のマネージャー、KBB、イン非常に親切な人で、私の昼食を楽しんだ、I&D株式会社

私は、今日は昨日よりも優れている願っています。戦い続ける!

INDONESIA

Saya sangat semangat dalam memulai hari ketiga magang ini. Karena terlalu semangat, saya sampai di gedung kantor sekitar jam 08:15. Dan ternyata, sesampainya di ruangan kantor, pintu ruangan masih tertutup dan belum ada orang yang masuk. Kemudian saya keluar kembali ke convenience store untuk membeli sarapan sandwich dan teh hijau. Saya membawa makanan saya ke depan JR Kobe Station sambil melihat lalu lalang orang-orang yang sedang berangkat kerja. Setelah makan habis, saya kembali ke gedung kantor dan melihat jam. Ternyata sudah jam 08:30, mungkin sudah ada orang di ruangan.

Kemarin supervisor saya mengatakan bahwa dia tidak banyak ada di kantor hari ini. Mungkin dia akan ada rapat atau kunjungan bisnis di suatu tempat. Hal ini terlihat dari pakaian yang dia gunakan, lebih rapi dan lebih resmi dari biasanya. Dia mengatakan bahwa saya harus tetap mengerjakan tugas yang menceritakan tentang pengalaman selama bekerja setiap harinya. Kemudian saya lanjutkan dengan kembali belajar bahasa Jepang melalui e-learning. Saya masih terus mempelajari Hiragana, dan juga mempelajari Japanese Grammar melalui buku yang saya bawa dari Indonesia.

Dan satu hal yang saya baru ingat setelah sampai di kantor. Saya lupa membawakan pak manajer sambal pecel. Sambal pecel adalah sambal khas indonesia. Kemarin ketika pak manajer mentraktir saya di kedai kopi, saya mengatakan akan membawakannya sambal pecel untuk dia coba. Saya harus meminta maaf atas kelupaan saya ini.

Pak manajer juga bercerita bahwa bulan April adalah bulan tersibuk di Jepang. Karena bulan April adalah bulan awal untuk masuk sekolah, kemudian bulan pertama untuk masuk kuliah. Hampir semua kegiatan sekolah, kerja dan bisnis dimulai pada bulan April. Karena sejak bulan Desember Jepang mengalami musim dingin yang membuat orang-orang tidak bisa banyak melakukan aktifitas.

Hari ini saya kembali ditraktir makan siang oleh manajer saya. Saya sangat senang sekali, namun ada perasaan sungkan terhadap manajer yang sejak kemarin mentraktir saya minum kopi. Saya memesan mie udon dan tempura. Kemudian manajer memesan soba dan sushi. Makanan Jepang sangat enak dan saya menikmati makan siang saya bersama manajer yang sangat baik hati.

Semoga hari ini menjadi lebih baik dari kemarin. Semangat!

ENGLISH

I’am very passionate to start the third day of my internship.
Because of too excited, I arrived in office building at 08:10. And in fact, when I come to office, the door was closed and no one who entered. Then I came back to 7-Eleven convenience store to buy a breakfast sandwich and green tea. I brought my meals to in front of JR Kobe Station, looking at the people passing by who was leaving for work. Once finished eating, I went back to the office building and looking at the clock. It was already 08:40, there could have been people in the room.

Yesterday my supervisor said that she will not much stay in the office today. Maybe she will have a meeting or business trip in somewhere. It can be seen from the clothes that she used, neater and more formal than usual. My supervisor also said that I should keep working on the task of telling story about my work experience in KBB I&D every day. Then I continue to learn Japanese through e-learning system. I still continue to learn Hiragana, and also studied Japanese Grammar through the books that I brought from Indonesia.

And one thing that I just remembered after arriving at the office. I forgot to bring my manager a pecel sauce. Pecel sauce is a condiment typical Indonesia food. Yesterday when my manager treated me at the coffee shop, I said it would bring pecel sauce for him to try. I must apologize for my forgetfulness.

My manager also said that April is the busiest month in Japan. Since the beginning of April is the first month to go to school, then the first month to go to college. Almost all school activities, employment and business started in April. Because since December Japan experienced a winter that makes people can not do a lot of activities.

Today I re-treated to lunch by my manager. I was very happy, but there is a feeling shy to the manager, because since yesterday he treated me to the coffee shop. I ordered Udon noodles and Tempura. Then my manager ordered Soba and Sushi. Japanese food is very tasty and I enjoyed my lunch with my manager, the-very-kind person in KBB, I&D Corp.

I hope today is better than yesterday. Keep fighting!

事例ダウンロードはこちら
事例ダウンロードはこちら